Websites voor gratis foto’s

De beste websites voor rechtenvrije (gratis) foto’s

6 websites voor gratis foto’s

Regelmatig krijgen we de vraag of we nog sites kennen waar je goede gratis stockfoto’s kunt downloaden. Er is genoeg keuze op dit gebied, maar wij hebben een top 6 (in willekeurige volgorde) hieronder op een rijtje gezet voor je.

 

1. Stocksnap

Stocksnap heeft een ruime selectie van foto’s met allerlei onderwerpen, allemaal in hoge resolutie beschikbaar. Een eenvoudige, overzichtelijke website met prima foto’s.

2. Pixabay

Je vindt er duizenden foto’s, illustraties en vectors. Je kunt sorteren op oriëntatie, kleur (inclusief transparante achtergrond), en afmeting. En alles is beschikbaar in groot formaat.

3. Unsplash

Deze eenvoudige website heeft heel veel foto’s. 

4. Pexels.com

Pexels verzameld zijn foto’s gratis van andere websites en heeft daarmee een breed aanbod aan gratis foto’s.

5. Pxhere.com

Pxhere biedt rechtenvrije foto’s van hoge kwaliteit. De foto’s mogen overal gebruikt worden en je hoeft geen gegevens achter te laten.

6. Freeimages.com

De naam van deze website komt vaak voor op het internet. Freeimages.com is veel gebruikt en heeft bovendien zo’n 500.000 foto’s tot zijn beschikking.

Gebruiksvoorwaarden

Check voor het gebruiken van rechtenvrije foto’s altijd wat de voorwaarden zijn. Elke foto website heeft zijn eigen voorwaarden en deze kunnen nog wel eens erg verschillend zijn. Je moet uit eindelijk zelf de keuze maken om de foto’s te gebruiken. Als de voorwaarden niet gelden voor jou is het verstandig om gratis foto’s op een andere website te zoeken of te kijken naar betaalde stockfoto’s website zoals Envato Elements, Shutterstock, iStock of 123RF .

EIGENAAR

Patrick Schiks

Vragen?
Neem gerust  contact op!

Naast je online nieuwsbrief laten verzorgen kun je bij ons ook terecht voor webdesign, het laten maken van een webshop, ontwerpen van een logo en laten schrijven van SEO-teksten, advertentie opmaakprofessioneel drukwerk en fotoproducten.

Reageren
Stuur Patrick een bericht!
Hi,
Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!
MENU